fotograferingstips – del II – fotografkallen.com/photography

vigdelstranden
bredde

fotograferingstips – del II – fotografkallen.com/photography

Vi fortsetter med serien fotograferingstips – del II – fotografkallen.com/photography  

Del I fikk dere så langt tilbake som i starten av desember…. Dette er beklagelig, men noen ganger kommer livet litt i veien…. MEN, våren er her og vi er tilbake for fullt!

Formålet med serien er at du skal få bedre bildeopplevelser, og forhåpentligvis unngå frustrasjon over mindre vellykkede fotografier.

Dagens fotograferingstips omhandler dybde og format i bildene.

Ta med fotoapparatet på tur, og fest minnene på brikken. Her deler jeg noen enkle, men ofte effektive tips, for å få bedre fotografier. Våren er årstiden for nytt liv i naturen – grip sjansen til å «fange» detaljene i de  små spirene som som nå kryper frem.

Ser man et motiv som lokker og  inspirerer, kan det være lurt å prøve og fotografere både med bredde- og høydeformat. Motivet kan på den måten forandre bildeutrykket helt.

Ikke vær redd for å prøve, resultatet kan overraske!

Fotografer gjerne «store motiv», men husk, gå nærmere! Det kan være detaljer som både er spennende og dekorative. Små detaljer er som regel fylt med interessante strukturer, former og farger.

Fotograferer du en vakker solnedgang, kan bildet bli fargerikt og flott.

Det gir gode minner om et magisk øyeblikk du opplevde der og da. Men dersom man bringer inn en forgrunn i bildet, vil der skapes en bedre dybde i fotografiet. Det kan være en bergnabb, en sanddyne eller én eller flere turgåere. Pass på at personene ikke er gjenkjennelige. (I henhold til norsk lov skal enhver som fotograferes ha gitt sin tillatelse til dette). Unntaket her er dersom du kjenner, eller har samtykke fra personen(e).

Husk å sette fokus på det du synes er viktig i fotografiet. Ønsker du en diffus bakgrunn, settes fokus på forgrunn. Setter du fokus på horisonten, blir forgrunnen uskarp. Det beste er å prøve ut begge metoder, for så å se hvilket utrykk du liker best.

Under har jeg lagt ved noen eksempler som illustrerer de ovenfornevnte tipsene.

Håper at dette var nyttig for flere av dere.

Lykke til!

God fotojakt, det er VÅR!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *